Maaien van zeer natte percelen

Terug

Om zeer natte percelen te maaien gebruiken wij een tractor met ballonbanden die voorzien is van een luchtdruksysteem, hierdoor kunnen wij de bodem druk per m2 tot het minimum beperken.  Wij voeren de werken uit in 2 werkgangen. Een set maait een rug in 1 werkgang en de tweede set raap het gras op met een speciaal ontworpen opraapwagen. 

Eén van deze tractoren is voorzien van een frontmaaier en een rugger vanachter, hierbij kunnen wij de rug in één werkgang de vegetatie maaien en ruggen. Het oprapen gebeurt met een speciaal ontworpen opraapwagen. De tractoren en de opraapwagen zijn voorzien van een luchtdruk-systeem op de banden. 

Door speciale bandenuitvoering is het mogelijk een bodemdruk te behalen van < 250 gram/cm², dit is minder dan een gemiddelde voetafdruk. Dit wordt medemogelijk gemaakt doordat we de banden spanning in de banden kunnen verlagen. Met deze machine wordt gemiddeld 250 hectare per jaar gemaaid voor o.a.: Provincie / Waterschap Brabantse Delta / Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten, ANB, Defensie, VMM.

 

HOE KUNNEN WE U HELPEN?

Met Kennes heeft u een partner met de juiste know-how en middelen aan uw zijde. We denken graag met u mee hoe we uw project realiseren.