Compost

Compost

Compost is 100% biologisch en bestaat uit plantaardige en groene reststromen bedoeld als bodemverbeteraar voor de tuin. Door de toevoeging van compost aan de bodem wordt de vruchtbaarheid van de bodem verhoogd en worden voedingsstoffen voor planten opgeslagen. Compost houdt daarnaast vocht vast waardoor in droge periodes minder hoeft te worden gesproeid.

Compost ontstaat door de vertering van plantaardig materiaal. Dit is de milieuvriendelijkste bemesting, vooral omdat je voedingsstoffen (plantenresten) uit de tuin hergebruikt. Bodemmateriaal wordt dus hergebruikt voor de bodem.

Maar wanneer kun je nu het beste compost gebruiken?

1 keer per jaar is een laagdikte van +/- 1,5cm compost over uw tuin verspreiden voldoende. Standaard wordt gerekend met 10kg compost per m2 tuinoppervlakte.  De beste periode voor het strooien van compost is maart of april (voorafgaand aan het groei seizoen), of bij zware kleigrond in de herfst. Eenjarige planten en / of rozen hebben het meeste baat bij twee keer bemesten (juni). Compost op het gras kan het beste ook twee keer per jaar worden gestrooid. 

Wij hebben onze eigen composteringsinstallatie en kunnen u het hele jaar voorzien van uitstekende Vlaco-gecertificeerde compost.

U kunt deze afhalen bij ons maar wij kunnen deze uiteraard ook leveren.

We staan u graag bij, indien u vragen heeft.


Compost

Gecertificeerd compost (Vlaco) opslag

Door het vele bewerken van de grond, o.a. door het te maaien en het afval te verwijderen, mist de bodem op een bepaald moment vele voedingsstoffen. Het natuurlijke proces wordt hiermee verstoord. Om te voorkomen dat de grond uitgeput raakt is het vaak toevoegen van compost aan te raden. Dit voorkomt bovendien dat de structuur verslechtert. Het meest bevorderlijk is het om eenmaal per jaar een dikke laag organische materialen te storten rondom uw planten. Als bijkomstig voordeel heeft dit dat planten beter tegen de kou kunnen. Voor de bloemen is het optimaal om pas te storten tijdens de lente want dat scheelt ook nog eens bergen onkruid. Als dit volgehouden wordt is de grond, net zoals het gras, van veel betere kwaliteit dan dat het ooit was.

Lees hierover meer

Compost

Transport / uitrijden compost

Wij kunnen de compost aan u leveren en gelijk verspreiden in onze 18m³  Tebbe.

Als de compost geleverd moet worden kunnen wij dit met onze volume kipwagens, containers en landbouwkarren van diverse grote te denken aan 15m³ en 18m³.

Lees hierover meer

Compost

Losplaats vegetatie, in eigen beheer

Om compost te kunnen maken heb je de vereiste producten nodig.

Wij maken compost zonder hierbij mest toe te voegen.

Lees hierover meer

Compost

Overdekte compostering

Composteren wordt gedaan in een overdekte hal om een optimaal product te kunnen maken.

Dit wordt uiteraard jaarlijks gecontroleerd door de Vlaco.

Lees hierover meer

Compost

Landbouw

Wil je structuur krijgen in je landbouwgrond? Dan is compost daar een heel goed middel voor.

Lees hierover meer

HOE KUNNEN WE U HELPEN?

Met Kennes heeft u een partner met de juiste know-how en middelen aan uw zijde. We denken graag met u mee hoe we uw project realiseren.